Haptotherapie gaat er vanuit dat het lichaam een geheugen heeft voor positieve en negatieve gevoelservaringen. De begeleiding richt zich op de bewustwording van het lichaam en het daarin opgeslagen gevoelsleven. Zo kan iemand weer in contact komen met zijn/haar lichaam, gevoelens en emoties. Om vervolgens deze te leren herkennen, erkennen en er verantwoordelijkheid voor te nemen.

Haptotherapie kan ondersteuning bieden bij:

+ Vragen met betrekking tot persoonlijke groei en zingeving
+ Lichamelijke en/of geestelijke overbelasting
+ Identiteitsvragen
+ Relationele problemen
+ Traumatische ervaringen
+ Verwerkingsproblematiek

Haptotherapie geeft inzicht in hoe ons gedrag en handelen, wordt gestuurd door ons gevoel, of het steeds weer onderdrukken en wegstoppen van dat gevoel.  Hoe u mogelijk tot keuzes komt en of grenzen stelt (of juist niet). U kunt wellicht ontdekken wanneer of waarom u zo vreselijk uw best doet. Of waar u zo moe of boos van wordt. Door contact te maken, te voelen, vindt u mogelijk antwoorden.

Leven met gevoel, is een leven waarin je aan je hart vraagt wat te doen, waarin je aan je lichaam voelt of het klopt, en je hoofd er is om het te begrijpen.

Haptonomie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met uw gevoelsleven en wat het lichaam ‘vertelt’ over uzelf, over uw omgeving en over uw relaties met anderen. Door de drukte van het huidige leven neigen we ertoe voorbij te gaan aan wat we voelen. Vaak negeren we signalen van ons lichaam, omdat we geleerd hebben vooral naar ons verstand te luisteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot  onvrede, verstoorde relaties en het ontstaan of verergeren van lichamelijke en psychische klachten.

Praktische zaken

  • de therapeut is GZ-haptotherapeut
  • voor haptotherapie heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig
  • een sessie haptotherapie duurt 45 minuten en kost € 65,00 (incl. btw.)
  • de AGB-code van de therapeut 90.039781
  • de therapeut is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30260929

Therapeuten
Giny Masselink