Bij Fysio van Leeuwen ben je op het juiste adres om te revalideren van je kruisband blessure. Alle nodige kennis en ervaring is in huis om jou optimaal te kunnen begeleiden.

De revalidatie neemt veel tijd in beslag en is een intensief traject. Om het overzichtelijk te maken hebben we het opgedeeld in drie hoofdfases.

Fase 1

De eerste fase van jouw revalidatie wordt eigenlijk bepaald door het plan wat is gemaakt samen met de orthopeed, fysiotherapeut en jijzelf. Allereerst is het belangrijk om te herstellen van het traumamoment en te zorgen dat de knie rustig is.

Wordt er gekozen om niet te opereren, dan start hier meteen het revalidatietraject richting jouw doel en begin je met trainen onder begeleiding. Dit zal voornamelijk bestaan uit het versterken van het bovenbeen en het mobiliseren van de knie.

Wordt er gekozen om wel te opereren, dan start hier de voorbereiding richting de operatie om er zo sterk mogelijk in te gaan. Na de operatie kom je in principe binnen een week weer terug op de praktijk en start je hier met het herstel van de ingreep. Dit zal ook voornamelijk bestaan uit het versterken van het bovenbeen en het mobiliseren van de knie. Vanaf hier start nu ook de revalidatie richting jouw doel.

Op de foto: Doortje Gentenaar, onder begeleiding van waarnemend fysiotherapeut Wessel Copier.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *