Bij Fysio van Leeuwen hebben wij alle faciliteiten en ervaring in huis om goed te kunnen revalideren na een voorste kruisband operatie. De revalidatie duur 9-12 maanden.

Wij hanteren hierbij verschillende fases.

 

Fase 1: Het werken naar volledige wandelbelasting zonder krukken. Hierbij is het van belang dat het vocht uit de knie verdwijnt, de knie goed strekt en buigt en de eerste spierkracht in het bovenbeen weer terugkomt.

 

Fase 2: het werken naar hardloopbelasting. Hierbij zal met oefentherapie verder worden gewerkt aan de kracht en coördinatie. 

 

Fase 3: het werken naar sportspecifieke trainingsbelasting. De kracht zal sportspecifieker worden en de loopbelasting wordt opgevoerd. Aan het einde van deze fase zal je starten aan teamtraining of starten met je trainer als je een individuele sport beoefent.

 

Fase 4: het werken naar wedstrijdbelasting. Deze fase is erg belangrijk en word vaak onderschat. Je zal steeds meer belast worden in de trainingen met je team. Een geleidelijke opbouw is hier erg van belang. Het contact tussen de fysiotherapeut en de teamtrainer is in deze fase belangrijk.

 

Kruisbandrevalidatie is maatwerk. Zorg dat je een fysiotherapeut kiest die ervaren is in het revalideren na een kruisbandrevalidatie.